Puolustusvoimain lippujuhlan päivää 4. kesäkuuta vietetään viime vuoden tavoin vaihtoehtoisella ohjelmalla – tilaisuuden arvokkuus säilyttäen. Lippujuhlan päivän päätapahtuma on Rakuunasoittokunnan konsertti, joka lähetetään suorana Ylen kanavilla. Päivän muuta ohjelmaa voi seurata Puolustusvoimien sosiaalisessa mediassa. Yle lähettää iltapäivällä koostelähetyksen päivän tapahtumista.

Päivän virallinen ohjelma alkaa Puolustusvoimien ylipäällikön, tasavallan presidentin lipunnostolla Mäntyniemessä, jonka jälkeen toimitetaan seppeleenlasku Hietaniemen hautausmaalla. Puolustusvoimain komentajan isännöimä lippujuhlan päivän tilaisuus järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa koko henkilöstölle. Mannerheim-museossa virtuaalijuhlana järjestettävään tilaisuuteen kutsutaan henkilökunnan lisäksi kutsuvieraiksi Puolustusvoimien yhteistyökumppaneita. 

Puolustusvoimain lippujuhlan päivän konsertissa esiintyvä Maavoimien soittokunta, Rakuunasoittokunta, viettää parhaillaan 100-vuotisjuhlavuottaan. Suorassa lippujuhlan päivän televisioitavassa konsertissa huomioidaan kaikki puolustushaarat ja varusmiehet. Solistit Laura Närhi, Reino Nordin ja Jarkko Ahola esittävät omia ja cover-kappaleita klassikoista uusiin hitteihin. Konsertissa kuullaan lisäksi marssimusiikkia soittokunnan esittämänä. Konsertin juontaa Jussi-Pekka Rantanen ja kapellimestareina toimivat musiikkimajurit Riku Huhtasalo ja Tomi Väisänen. 

Koronavuosi on ollut haastava meille kaikille. Puolustusvoimat haluaa viihdyttää suomalaisia hyvän mielen tapahtumilla sekä musiikilla. Mennään kesää kohti yhdessä.

Rakuunasoittokunnan konserttia voi seurata Yle TV1:ssä, Yle Areenassa ja Yle Radio Suomessa suorana lähetyksenä kello 11.00. Koostelähetys päivän tapahtumista nähdään Yle TV1:ssä sekä Areenassa klo 17.10


Päivän ohjelma:

– Puolustusvoimien ylipäällikön, tasavallan presidentti Sauli Niinistön lipunnosto Mäntyniemessä. Lipunnostoa kunnioittaa Ilmavoimien ylilento neljällä F/A-18 -Hornet -monitoimihävittäjällä. Ylilennon toteutumisella on säävaraus.

– Puolustusvoimain komentaja laskee seppeleet Hietaniemen hautausmaalla Sankariristille ja marsalkka Mannerheimin haudalle. Seppeleenlaskua kunnioittaa Ilmavoimien ylilento neljällä F/A-18 -Hornet -monitoimihävittäjällä. Ylilennon toteutumisella on säävaraus.

– Maanpuolustusjärjestöjen seppeleenlasku Hietaniemen hautausmaalla Sankariristille ja marsalkka Mannerheimin haudalle

– Lotta Svärd säätiön seppeleenlasku Hietaniemen hautausmaalla Sankariristille ja Suomen marsalkka Mannerheimin haudalle. 

– 11.00-12.00 Lippujuhlan päivän juhlakonsertti 

– 17.10-18.00 Ylen koostelähetys lippujuhlan päivän tapahtumista

Ylilennot toteutetaan kello 8.00 – 8.20 välisenä aikana. 
 

Päivän ohjelma eri kanavissa:

Seuraa konsertin suoraa lähetystä Yle AreenastaAvautuu uudessa välilehdessä
Seuraa konsertin suoraa lähetystä Yle Radio SuomestaAvautuu uudessa välilehdessä
Seuraa Lippujuhlan päivän koostelähetystä Yle AreenastaAvautuu uudessa välilehdessä

Päivän muuta ohjelmaa voi seurata Puolustusvoimien sosiaalisen median kanavissa:

Facebook Avautuu uudessa välilehdessä
Twitter Avautuu uudessa välilehdessä
Instagram Avautuu uudessa välilehdessä

Kategoriat: Yleinen